9 Απριλίου 2011

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Σε μια περίοδο που η χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ εξαπολύει την πιο βάρβαρη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις όποιες κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την άμεση και έμμεση μείωση των μισθών, την αναίρεση κοινωνικών παροχών και κατακτήσεων, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις με το ξεπούλημα 50 δις από την δημόσια περιουσία, την εκτίναξη της ανεργίας και το πολυνομοσχέδιο-εκτρωμα για την παιδεία το κράτος προχωράει σε μια αυταρχική θωράκιση του και ξεγυμνώνει την υπάρχουσα δικτατορία της κυβέρνησης πάνω στους εργαζόμενους εντείνοντας την καταστολή και ποινικοποιώντας όσους αντιστέκονται κι αγωνίζονται.

Στα πλαίσια αυτής της επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα δεν είναι καθόλου τυχαία η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των φοιτητών, λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα της Νομικής και το μπαράζ δημοσιευμάτων υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Μερικές μέρες πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου-έκτρωμα στη βουλή παρά τις οξυμένες αντιδράσεις και αντίθετες αποφάσεις συντριπτικού ποσοστού των φοιτητικών συλλόγων αλλά και μεγάλου μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας (αυτός είναι ο περίφημος «διάλογος») έρχονται να προστεθούν δημοσιεύματα περί διαγραφής της φοιτητικής ιδιότητας 2 μελών της Ε.Α.Α.Κ. για τη συνδικαλιστική τους δράση, μέλη του συλλόγου ηλεκτρολόγων μηχανικών, χαρακτηριζόμενοι ως ‘’μπαχαλάκηδες’’. Στην ίδια κατεύθυνση έντονη είναι η αναφορά σε επικείμενες πειθαρχικές ποινές σε μέλη της Ε.Α.Α.Κ. και σε άλλες σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών (Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Μαθηματικό), κάτι που επιτελεί προβοκατόρικο ρόλο ως προς τη συνέχιση των δίκαιων κινητοποιήσεων της νεολαίας, που πλάι με τους εργαζόμενους δίνει τη μάχη απέναντι στα νέα μέτρα σε εκπαίδευση και εργασία.

Η πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων μας δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη μετάφραση της περιστολής των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων στα πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα η βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας και των συναθροίσεων στις Σέρρες, οι στρατιωτικές ασκήσεις εναντίον εικονικών διαδηλωτών, η κατάσταση στην Κερατέα που παραπέμπει σε κήρυξη στρατιωτικού νόμου, η κήρυξη οποιαδήποτε απεργίας ξεπερνά τα όρια του υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ως παράνομες και καταχρηστικές(ΜΜΜ, ναυτεργάτες), διώξεις μελών της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς συμπληρώνουν το εφιαλτικό μωσαϊκό καταστολής πάνω στο οποίο η κυβέρνηση ελπίζει πως θα πατήσει για συνεχίσει την ανελέητη επίθεση της στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Στην «επιβολή του νόμου και της τάξης» για την οποία μιλούν και η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έκφραση της δικής τους βίας εμείς απαντάμε με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες για την ανατροπή της χούντας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και συνολικά της αντιλαϊκής πολίτικης. Μέσα από τις διαδικασίες των Γενικών μας Συνελεύσεων και τις διαδηλώσεις θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι στην συνολική προσπάθεια διαγραφής μας σαν γενιάς ενάντια στο ζοφερό μέλλον της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας και τη διάλυση του Δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης,. Στο δρόμο αυτό δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «τιμωρήσει» τις χιλιάδες φωνές που αντιδρούν στο Πανεπιστήμιο, δεν θα γίνει ανεκτή καμιά συγκρότηση πειθαρχικού συμβουλίου για την δίωξη της πολιτικής δράση των φοιτητών. Η δράση του φοιτητικού κινήματος δεν καταστέλλεται, η αντιδραστική μεταρρύθμιση της Διαμαντοπούλου θα ανατραπεί!