9 Απριλίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. σχεδιάζουν την συνέχιση της βάναυσης επίθεσης προς τον λαό μέσω της περιβόητης επιμήκυνσης του χρέους απ'τα επιτελεία τους. Ο Πρωθυπουργός επιβεβαιώνει τον τίτλο που εύστοχα του είχαν δώσει οι Financial Times της Γερμανίας, ως “ο ανθρωπός μας στην Αθήνα”. Προσπαθούν μέσω της νέας ρύθμισης αποπληρωμής του κρατικού χρέους, να διασφαλίσουν ότι οι δανειστές θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους και με το παραπάνω, αδιαφορώντας για την ένδεια του λαού. Ουσιαστικά, αυτό που προωθεί η κυβέρνηση και οι δανειστές είναι ένα συνεχές Μνημόνιο το οποίο θα κρατά ομήρους, δεμένους χειροπόδαρα, τους εργαζόμενους και το δημόσιο πλούτο! Η σωτηρία των τραπεζών και η καταστρατήγηση εργασιακών κεκτημένων είναι βασικές επιδιώξεις του Μνημονίου και της πολιτικής του.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 50 δις ευρώ, που είχε αρνηθεί με κινηματογραφικό τρόπο η κυβέρνηση μέσω συνεχών διαψεύσεων και επικοινωνιακών τρικ, επιβεβαιώθηκε στη “Σύνοδο για το Ευρώ”, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την αντιλαϊκή στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και την νεολέα. Το ξεπούλημα θα ξεκινήσει με όσες Δ.Ε.Κ.Ο. έχουν απομείνει. Άμεσο επακόλουθο αυτού είναι η αύξηση του κόστους ζωής και η διάλυση των όποιων υπολειμμάτων κοινωνικών παροχών. Η συνέχεια θα έρθει με την δημόσια γη, η οποία θα αποτελέσει και το βασικό στοιχείο αποκρατικοποίησης, αφού η συνολική αξία των Δ.Ε.Κ.Ο. δεν είναι ούτε το 1/5 του συνολικού στόχου του ξεπουλήματος. Στο όνομα της ευημερίας των οικονομικών δεικτών, της αποπληρωμής του χρέους και γενικότερα στον βωμό του κέρδους, υποθηκεύονται όλες οι πλευρές της κοινωνικής ζωής.

Η επίθεση στην εργασία συνεχίζεται και θα ενισχυθεί με την νομική κατοχύρωση του Μνημονίου, που αποτελεί βασικό προσανατολισμό της Κυβέρνησης. Ένας νόμος-πλάισιο που θα νομιμοποιεί την λιτότητα και θα θέσει όρους καπιταλιστικής ανάπτυξης, με μηδενικά ελλείματα και εμπορευματοποίηση των πάντων. Δραματικές αλλαγές στο επίπεδο ζωής, αμόκ ιδιωτικοποιήσεων και πειθάρχηση στους όρους που θέτουν οι τοκογλύφοι, θα έχει η αναδιάρθρωση του χρέους που σχεδιάζεται. Μέσα σ'αυτό το περιβάλλον, ο εργαζόμενος καλείται να αντιμετωπίσει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις επικείμενες μειώσεις μισθών και στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Οι συλλογικές διεκδικήσεις πλήττονται με τον πιο βρώμικο τρόπο για την σωτηρία του κεφαλαίου και των μηχανισμών του.

Τα Μ.Μ.Ε. έχουν ρόλο ρυθμιστή και εκτονωτή της κοινής γνώμης. Τα παπαγαλάκια κάθε δελτίου, τα οποία δεν διαφέρουν καθόλου από τους εκπροσώπους τύπου της κυβέρνησης, προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι όλα είναι καλά και ότι η σωτηρία της χώρας απαιτεί θυσίες που όλοι πρέπει να καταβάλουμε. Την πολιτική της αστικής τάξης πρέπει να την πληρώσει ο λαός και να σκάσει... Εμείς δεν το βουλώνουμε, φωνάζουμε δυνατά ΠΑΡΩΝ! Όλη αυτή η προπαγάνδα και η “κάτω απ'το τραπέζι” συνεργασία με την κυβέρνηση ενισχύεται και από τις υπόλοιπες δυνάμεις του αστικού μπλοκ. Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ., Ντόρα Μπακογιάννη και Δημοκρατική “Αριστερά” προσφέρουν δεκανίκια συνεργασίας στους προτεργάτες του ολοκαυτώματος του λαού.

Η μόνη λύση απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου είναι η μαχητική απαίτηση ενός πλαισίου διεκδικήσεων προς όφελος των εργαζομένων που θα προκαλέσει ρήγματα στην αστική κυριαρχία και θα αποτελέσει έναυσμα αντικαπιταλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας. Οι συγκλονιστικές αλλάγες που βιώνουμε πρόκειται να αλλάξουν ριζικά την ζωή μας! Το δόγμα τους σοκ που πιστά υπηρετεί η κυβέρνηση πρέπει να αφυπνίσει τις συνείδησεις του κόσμου και όχι να τους δημιουργεί φοβικά σύνδρομα και ηττοπάθεια. Ο λαός παίρνοντας γεύση από τις ιστορικές εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου και την κατάληψη του καπιτωλίου του Ουισκόνσιν πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του και να αρνηθεί την νέα ζωή που προσπαθούν να του επιβάλλουν. Να φουντώσει τις δράσεις του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.. Οι δρόμοι πρέπει να γεμίσουν από τους διαδηλωτές, να προκληθεί γενικό black-out στην παραγωγική μηχανή του κράτους. Ο εργάτης να παλέψει πλάϊ στον φοιτητή αρνούμενοι την αστική φυλακή που τους επιβάλλεται!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ,

ΑΓΩΝΕΣ, ΡΗΞΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!