18 Ιουνίου 2014

ΟΙ "ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ!


Πράγματα και  θαύματα συμβαίνουν στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών (και όχι μόνο). Ως ΑΝ.Α.ΚΙΝΗΣΗ – Ε.Α.Α.Κ. επειδή θέλουμε ο σύλλογος να εκφράζεται μέσα από το ανώτατο του όργανο, την γενική συνέλευση και όχι μαζέματα 7 πεφωτισμένων καλέσαμε για ορισμό και διεξαγωγή γενικής συνέλευσης.
Θέμα; Κανονικά τέτοια απορία δεν θα έπρεπε να υφίσταται, καθώς γίνεται ο κακός χαμός τόσο σε επίπεδο κοινωνίας  αλλά και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Χέρι – χέρι με το ξύλο στις απολυμένες καθαρίστριες και τον ανασχηματισμό – μνημονιακή φάρσα της κυβέρνησης, έρχονται οι εσωτερικοί κανονισμοί στις σχολές, καθώς και οι περεταίρω απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Πατρών 95 άνθρωποι χάνουν την δουλειά τους.
Οπότε ως ΑΝ.Α.ΚΙΝΗΣΗ – ΕΑΑΚ, καλέσαμε στο ΔΣ συνέλευση 1 ώρα την Πέμπτη, προκειμένου να συζητήσουμε τα παραπάνω και να συντονίσουμε την δράση μας. Καθώς είμαστε αυτοί, που όχι μόνο διακηρυκτικά, πιστεύουμε ότι ο αγώνας δεν σταματάει στις φοιτητικές εκλογές.  Που το φοιτητικό κίνημα δεν βλέπει μήνες έξαρσης και ύφεσης, ανάλογα με το πότε μπαίνουν οι πρωτοετείς ώστε να μεγαλώσουμε το μαγαζί μας. Άλλωστε οι τελευταίες ιστορικές εκφάνσεις του φοιτητικού κινήματος, έγιναν σε περίοδο εξεταστικών τον Μάη – Ιούνη του 06 και τον Σεπτέμβρη του ΄11, δείχνοντας έτσι ότι οι φοιτητές δεν χαμπαριάζουν από το κυνήγι ενός 5 στα μαθήματα, αλλά συλλογικά προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα τους, και της κοινωνίας στην οποία ανήκουν.
Και εδώ έρχεται το ανέκδοτο. ΔΑΠ και ΠΑΣΠ ως βαθιοί συνεργάτες (βλέπε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), ψήφισαν αντιπαραθετικό ψήφισμα, που καλούσε σε γενική συνέλευση του Συλλόγου το Σάββατο! Με σαφείς ειρωνικές διαθέσεις, ,με πρόσχημα να «διασφαλίσουν» την εξεταστική.
Δεν μασάμε! Θέλουν τους φοιτητές υποταγμένους, τους φοιτητικούς συλλόγους νεκρούς, το λαϊκό κίνημα σε λήθαργο! Νομίζουν ότι μπορούν να σπάνε πλάκα στις πλάτες των φοιτητών, και να εντείνουν την κινηματική νηνεμία που συμφέρει αυτούς και τους πολιτικούς τους εκφραστές.
Δείξε ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς! Αγωνίσου στο πλάι των διοικητικών, στο πλάι του καταπιεσμένου λαού, ενάντια στο Πανεπιστήμιο – Επιχείρηση που μας επιβάλλουν, ενάντια σε αυτούς που μας θεωρούν ως τους αυριανούς υποταγμένους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/06 στις 19:30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!

Καμία απόλυση εργαζόμενου!-Όχι στην διαθεσιμότητα
Ο νέος Οργανισμός θα απορριφθεί!
Αντεπίθεση για μόρφωση-δουλειά-ελευθερίες!