6 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Θυμάστε τους «Αγανακτισμένους Φοιτητές» στο φοιτητικό κίνημα τον Σεπτέμβρη του 2011; Τα καημένα εκείνα παιδιά που διαμαρτυρόταν για τις καταλήψεις, τι και αν ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του Πανεπιστημίου πέρασε (και) οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου. Ήρθε η νέα, ενημερωμένη και πιο φαντεζί από ποτέ μετεξέλιξη αυτής της ομάδας, που αντιλαμβανόμενοι τον αναβαθμισμένο ρόλο τους άλλαξαν το όνομα τους σε «Ενεργούς Ανεξάρτητους
Φοιτητές». Αυτή τη φορά δεν τους φταίνε οι καταλήψεις (ακόμα γιατί έρχονται και θα τα σαρώσουν όλα), αλλά τους φταίνε οι αντιγραφές των συμφοιτητών μας.

Δυστυχώς αν και η Μηχανική ως επιστήμη σου διδάσκει την λογική και την ορθότητα συμπερασμάτων αυτοί προσπαθούν να δουν αν ο γάιδαρος πετάει. Γιατί η κοινή λογική λέει, ότι θα έπρεπε να διαμαρτύρεσαι για τον Φαρδή που σου ζητάει να οπλίσεις διαστημόπλοιο, και όχι για τον φοιτητή που εξωθείται να πάει στο φροντιστήριο. Η κοινή λογική λέει, να διαμαρτυρηθείς για τον Καλλέρη που κόβει από χόμπι, και όχι τον διπλανό που πασχίζει να πάρει πτυχίο, και προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να πάρει το 5. Βέβαια η κοινή λογική χάνεται, όταν έχεις νοοτροπία αυριανού αφεντικού η golden boy, ακόμα και με την ανεργία των Πολιτικών Μηχανικών να είναι στο 75%.
Ως ΑΝ.Α.ΚΙΝΗΣΗ – ΕΑΑΚ θα προσπαθήσουμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα, μέσα από αυτή την κίνηση. Η κοινωνία που διαπαιδαγωγούμαστε, και οι πολιτικοί εκφραστές της, (βλ. Δαπάρα) μας ωθεί στον ατομικό μονόδρομο, στο πάτημα επί πτωμάτων και σε όλα αυτά τα ωραία μακάβρια. Είναι προσπάθεια αποσυμπίεσης της αγανάκτησης και της οργής, προκειμένου να μην εκφραστεί οργανωμένη η αντεπίθεση του κόσμου. Αυτή της λογική προσπαθούν να την διαπεράσουν σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας και ένα από αυτό είμαστε και εμείς οι φοιτητές.
Εμείς οι απάντηση που δίνουμε (πέρα από το προφανές, ότι ρουφιάνοι σας ψάχνουμε) είναι ότι ο κόσμος δεν αλλάζει μέσα από προσευχές. Και όσο βλέπουν οι καθηγητές συνονθυλεύματα βλαμμένων να παίρνουν το μέρος τους, τόσο θα εκτροχιάζονται. Καλούμε τον σύλλογο να εκφράσει την πραγματική του αγανάκτηση, που δεν είναι άλλη από την οργή για το εξεταστικό κάτεργο, για να σπάσει μια και καλή τον τσαμπουκά που έχουν αποκτήσει οι καθηγητές. Πρέπει να τους δείξουμε ότι εμείς ξέρουμε από αξιοπρέπεια, και ότι ρουφιάνοι δεν θα γίνουμε ποτέ.

Και μια σειρά προτάσεων από την ΑΝ.Α.ΚΙΝΗΣΗ – Ε.Α.Α.Κ:
•    Χορήγηση σε διακεκριμένους καθηγητές της σχολής, (Φαρδής, Καλλέρης, Τριανταφύλλου και άλλοι) λουράκια σκύλου, να τα περάσουν από τους «Ενεργούς Ανεξάρτητους Φοιτητές»
•    Φαγητό και νερό για την διαμονή του κάθε εξεταζόμενου για 2 ώρες και 1 τέταρτο
•    Ενοικίαση της αστυνομίας (τα κοστολόγια στον κύριο Δένδια), για την αυστηρότερη και αμείλικτη πάταξη παραβατικών συμπεριφορών. Σε μαθήματα όπως η Δυναμική που γεμίζει 7 αίθουσες, θα νοικιάζεται κλούβα  με ΜΑΤ