5 Μαρτίου 2014

ΑΛΛΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ… ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΕΣ

Πέντε χρόνια -60% ανεργία, εργασιακές συνθήκες γαλέρας, καταπάτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών για τις οποίες χύθηκε αίμα…- μετά  την έναρξης της δομικής  καπιταλιστικής κρίσης που μέρα με τη μέρα βαθαίνει, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ συνεχίζουν το έργο τους. Στο βωμό ξεπεράσματος αυτής της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου, εξαίρεση δε θα μπορούσε να αποτελεί και η ίδια η παιδεία και το πανεπιστήμιο.
            Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται οι απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου ήταν μόνο το πρώτο βήμα στην προσπάθεια για περεταίρω ένταση της επιχειρηματικής λειτουργίας του πανεπιστημίου. Με την υποστελέχωση καίριων λειτουργιών του πανεπιστημίου (σίτιση, στέγαση, μηχανογράφηση, κλπ) και την επικείμενη παραχώρησή τους σε επιχειρήσεις οι οποίες θα λειτουργούν ανταποδοτικά και ως μόνο στόχο θα έχουν το κέρδος (φυσικά εις βάρος των φοιτητών). Και όλα τα παραπάνω, όχι γιατί γινόμαστε μάντεις κακών, αλλά γιατί ήδη έχει αρχίσει το ξεπούλημα του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστήμιου με πρώτο στόχο το πάρκο ειρήνης που ήδη παραχωρήθηκε σε επιχειρήσεις χωρίς καν αυτό να δημοσιοποιηθεί πουθενά. Την ίδια στιγμή που ο αντιπρύτανης βεβαίωνε ότι λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για τη δωρεάν σίτιση των φοιτητών που ο εντεταλμένος του υπουργείου οικονομικών δε θα ενέκρινε και ούτε για τη στέγαση των φοιτητών που αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες τους εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.
            Την Τετάρτη 26/02 στη μαζική παράσταση που έγινε στην πρυτανεία ο αντιπρύτανης χρησιμοποιώντας φθηνές δικαιολογίες αρνήθηκε την υλοποίηση και του παραμικρού απ'τα παραπάνω αιτήματα, ενώ ο πρύτανης μας αγνόησε επιδεικτικά.
            Επειδή όμως δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι το πρόβλημα θα λύσει η πρυτανική αρχή ή κάποιος εντεταλμένος του υπουργείου θεωρούμε ότι η μόνη απάντηση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας. Αγώνες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ  που θέλει ένα πανεπιστήμιο πλήρως εναρμονισμένο με τις ανάγκες της αγοράς στο οποίο οι επιχειρήσεις θα είναι αυτές που θα κάνουν κουμάντο και θέτουν τους όρους με βάση τη δικιά τους κερδοφορία. Είτε αυτό πρόκειται για τη σίτιση, τη στέγαση και τη μετακίνηση των φοιτητών, είτε για την έρευνα και τα προγράμματα σπουδών των σχολών. Το ίδιο το φοιτητικό κίνημα είναι αυτό που θα πρέπει να στρέψει τα παραπάνω στις ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας και όχι του κεφαλαίου. Ένα φοιτητικό κίνημα που θα βρίσκεται σε πλήρη συστράτευση με το εργατικό κίνημα, θα σηκώσει το γάντι στο σήμερα και θα δώσει τις νικηφόρες μάχες με το βλέμμα στραμμένο σε μία άλλη παιδεία, σε μια άλλη κοινωνία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 27/02 ΣΤΙΣ 12:30.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ  ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ