11 Μαΐου 2014

7 ΜΑΗ ΤΕΛΟΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΟΣ... 8 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...

Μήπως σου φαίνεται ότι κάτι άλλαξε στην σχολή σου ; Μήπως οι συναδελφικές καλημερές σταμάτησαν απότομα; Είναι επειδή οι φοιτητικές εκλογές τελείωσαν και για πολλούς το μαγαζακί κλείνει, καθώς οι παραλίες τους περιμένουν και το καλοκαιράκι άρχισε να μυρίζει...
Για την Ε.Α.Α.Κ. όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής τους ως μια εθιμοτυπική, δημοσιουπαλληλική διαδικασία. Στις 7 του Μάη επιδιώξαμε την πιο σαφή καταδίκη των δυνάμεων  της κεβέρνησης και του κεφαλαίου μέσα στις σχολές. Σήμερα όμως, από τις  8 του Μάη τα πράγματα είναι ακόμα πιο σημαντικά γιατί η καταγραφή και η ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού ρεύματος μέσα στις σχολές, πρέπει να αποτυπωθεί και στην πράξη.
Εκεί ακριβώς σε καλούμε.Στην ισχυροποίηση της φώνης σου μέσα από το ίδιο το φοιτητικό κίνημα και όχι μέσα από τις κάλπες, γιατί δεν θα αγωνιστεί η ψήφος σου, αλλά εσύ. Η επίθεση που εξαπολύει αυτή την στιγμή κυβέρνηση-Ε.Ε.- ΔΝΤ κεφάλαιο,αποσκοπεί ακριβώς να βρει το φοιτητικό κίνημα ασυγκρότητο, και με την λογική πως μετά τις εκλογές όλα τελειώνουν, να μας πίασει στον ύπνο.
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη όμως. Οι μάχες που έχουμε να δώσουμε για τις διαγραφές, για τον πρότυπο εσωτερικό κανονισμό, που στόχο έχουν την όξυνση των ταξικών φραγμών, την καθυπόταξη του φοιτητικού κινήματος και την περαιτέρω επιχειρηματική ανασυγκρότηση του πανεπιστημίου, θα μας χτυπήσουν την πόρτα πριν τα καλοκαιρινά μπάνια.
Γιαυτό, μέσα από την καθημερινή πάλη, βρέξει-χιονίσει, χειμώνα-καλοκαιρί, πριν τις φοιτητικές εκλογές-μέτα της φοιτητικές εκλογές, παίρνουμε θέση και βάζουμε εμπόδιο στα αστικά σχέδια.Παλέυουμε για μια άλλη παιδεία, για δουλειά με αξιοπρέπεια και για να μην είμαστε εμείς η γενία της ανεργίας, της μετανάστευσης, της εργασιακής περιπλάνησης και της εκλογικής αναμονής.

ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΕΣ - ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ