5 Μαΐου 2014

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ – ΜΠΟΡΕΙΣ!

Μήπως έχουν αυξηθεί απότομα τα τυχαία τηλεφωνήματα που λαμβάνεις αλλά και οι καφέδες με συμφοιτητές σου; Μήπως ορισμένοι συμφοιτητές σου, φαίνονται παραπάνω από πρόθυμοι να κάνουν ορισμένες αγγαρείες για σένα; Λαμβάνεις πάνω από 50 καλημέρες στην σχολή;

ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ...
...ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η μητέρα των μαχών για την πλειοψηφία των παρατάξεων στις σχολές (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΠΚΣ, ΑΡΕΝ), όπου κάθε μία μετράει τα κουκιά της. Θά ‘χεις σίγουρα ακούσει επιχειρήματα τύπου «Ψήφισε μας για να πάρουμε την πόλη», «Ψήφισε μας για να πάρουμε την σχολή από την ΔΑΠ», κτλ. από φαινομενικά «αντίθετες» παρατάξεις. Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν μία μάχης λάσπης και κακομοιριάς, μια μάχη των πιο δημοφιλών προσώπων της σχολής. Το δημοφιλής είτε μεταφράζεται στο πόσο «αγωνισταράς» ειναι κάποιος, είτε πόσα ποτά πίνει μέχρι να λιποθυμήσει.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ «ΠΡΟΣΩΠΩΝ» ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ!

Τα παραπάνω αναδεικνύουν το επιχείρημα περί «χαλαρής» ψήφου στις φοιτητικές εκλογές. Η λογική του «έλα μωρέ, και να ψηφίσω τον τάδε τι θα γίνει, είναι ωραίος τύπος αυτό μετραέι». Αυτό που κανείς δεν μας λέει, είναι ότι αυτή η χαλαρή ψήφος, γεμίζει την επιχειρηματολογία του αρχιτέκτονα της καταστροφής Σαμαρά, για την στήριξη της νεολαίας στην πολιτική του μνημονίου.
Δυστυχώς σε αυτό το πανηγύρι στηρίζεται η ΠΚΣ. Και δεν θα αναφερθούμε στην αέναη λασπολογία στις δυνάμεις της ΕΑΑΚ. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς μας καλεί η ΠΚΣ στην Πάτρα, σε ένα αντίστοιχο «25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν» του ΣΥΡΙΖΑ. Να ψηφίσουμε τους πιο «αγωνιστές», μας καλεί η ΠΚΣ λες και υπάρχει φορητό αγωνιστόμετρο που μετράει την αγωνιστικότητα του καθενός. Επιχειρήματα που μόνο αριστερά δεν θυμίζουν, αλλά μια δύναμη που αντιλαμβάνεται τις εκλογές ως τον απόλυτο στόχο.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ – ΜΠΟΡΕΙΣ!

Εμείς από τη μεριά μας έχουμε ξεκάθαρη άποψη για τις εκλογές. Ξέρουμε ότι καλούμαστε να παίξουμε το παιχνίδι του αντιπάλου. Ξέρουμε επίσης ότι οι εκλογές σαν θεσμός αποτελούν όπλο του αντιπάλου. Εμείς αυτό το όπλο θέλουμε να είναι Boomerang που θα γυρίσει πάνω τους! Αυτό που θέλουμε απο τις εκλογές είναι η μαζική καταδική των φοιτητών στις δυνάμεις των παρατάξεων του μνημονίου. Σε αυτή την κατεύθυνση και η αποχή το μόνο που βοηθάει είναι τις καθεστωτικές δυνάμεις να συνεχίσουν τον ρόλο τους. Ψήφος που εναντιώνεται στην λογική «σωτήρων» τόσο από τα δεξιά όσο και απο τα αριστερά. Η συνειδητή στήριξη της ΕΑΑΚ, που θα μεταφραστεί σε μαζικοποίηση και πολιτικοποίηση των γενικών συνελεύσεων – του μόνου ικανού και αναγκαίου οργάνου που μπορεί όντως να «αλλάξει τους συσχετισμούς», μαζικοποίηση και στήριξη των αγώνων ενάντια στην κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Ψήφος στην ΕΑΑΚ σημαίνει ενεργητική στράτευση στην υπόθεση της συνολικής ανατροπής!

ΣΤΙΣ 8 ΜΑΗ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ, ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΕΣΥ!

ΣΤΙΣ 7 ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!