6 Μαρτίου 2012

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΚΥΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΠΛΕ ΧΑΡΥΒΔΗ


Όχι στο πράσινο...

Οι συνάδελφοι της ΔΑΠ μάλλον λένε ψέμματα όταν αναφέρουν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ και οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες του έσυραν τον λαό στην εξαθλίωση και την φτώχεια. Θέλουν να μας πείσουν ότι η ΔΑΠ και η Νέα Δημοκρατία δεν έχουν σχέση με τον κοινωνικό πόλεμο ενάντια στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Γιατι άραγε η ΔΑΠ δεν βγάζει άχνα για αυτό το κομμάτι του αντιλαικού στρατοπέδου; Μήπως γιατι εδώ και χρόνια έχει συμβάλλει και αυτή στην ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική; Συναινεί και υποστηρίζει την πολιτική του ΔΝΤ, της ΕΕ και των τραπεζιτών που καταργεί εν μία νυκτή δικαιώματα και κατακτήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, βυθίζει το λαό στη φτώχια και ξεπουλά τη δημόσια περιουσία. Αντίστοιχα και στην παιδεία η ΔΑΠ ήταν πάντα κύριος υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής και εχθρός των κινημάτων εναντίον αυτής. Τα ΝΑΙ της ΔΑΠ αντιστοιχούσαν στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, την αξιολόγηση, τους managers και τις πιστωτικές μονάδες, τις διαγραφές φοιτήτων, και όλων των αντιδραστικών αλλαγών που κάνουν το πανεπιστήμιο επιχειρηματικό κάτεργο για λίγους. Με σκοπό να διαμορφώσουν την νέα γενιά εργαζομένων που ονειρεύεται η ΔΑΠ του φθηνού, ευέλικτου και πειθήνιου εργαζόμενου που δεν θα έχει αναπαραστάσεις από συλλογικούς αγώνες. Το μόνο ΟΧΙ που ψέλλιζε ήταν ενάντια στις καταλήψεις και στους αγώνες αλλά και επιλεκτικά ενάντια στη βία (δηλαδή ποτέ όχι στην εργοδοτική, κατασταλτική βία του κεφαλαίου ή στην παρακρατική δολοφονία του Τεμπονέρα από Οννεδίτες)

...ναι στο μπλέ!!!

Το κύριο νόημα των επικοινωνιακών αλλά βαθιά πολιτικών κόλπων της ΔΑΠ έχει το εξής μήνυμα. Δαγκωτό ΝΔ! Ναι στη «σωτηρία» των εκλογών όπου παρεμπιπτόντως διαμηνύεται σε όλα τα επίπεδα ότι οποιαδήποτε «αντιμνημονιακή» λύση δεν θα είναι ανεκτή από τους δανειστές… Άρα πως «θα αλλάξουν όλα» χωρίς ρήξη με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις επιλογές του; Το μόνο που θέλουν είναι μια φρέσκια λαϊκή νομιμοποίηση για να μας τα πάρουν όλα.
Συνεπώς το ναι στην γενιά που θα τα αλλάξει όλα, είναι ένα μάθημα υποταγής. Σκύψε το κεφάλι, κοίτα την πάρτυ σου, το πτυχίο σου και η ΔΑΠ θα σε βοηθήσει με τις σημειώσεις της τα πάρτυ και τις κλίκες της αφού βέβαια την στηρίξεις. Την ίδια ώρα το πανεπιστήμιο θα παράγει στρατούς ανέργων και θα πληρώνεις ακόμη και τον αέρα που αναπνέεις...

Εμείς στο μάθημα αυτό θα μείνουμε μετεξεταστέοι! Υπάρχει και άλλος δρόμος!

Από τη μερία μας λέμε ένα ξεκάθαρο όχι σε αυτή τη πολιτική και σε όσους ελπίζουν οτι θα γίνουμε μια  γενιά χωρίς μελλον. Αυτό που πρέπει η γενιά μας με δύναμη να βρωντοφωνάξει είναι ότι δεν δέχεται να γίνει χαμένη γενιά για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Με όπλο τη συλλογικότητα και τον αγώνα για όλα τα ζητήματα κόντρα στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ. Υπάρχει και άλλος δρόμος και η γενιά μας θα τολμήσει να τον περπατήσει με έξοδο από την Ε.Ε., και διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, για μια ζωή που θα είναι αξιοβίωτη και όχι α-βίωτη.


«Εμείς, ο καθένας από μας, κρατάμε μέσα στη γροθιά 

μας τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος.»


Βλάντιμιρ Μαγιακόφσκι


ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!