20 Μαρτίου 2012

ΜΕ 500 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΖΕΙΣ..ΕΞΕΓΕΙΡΕΣΑΙ!

Για να γίνει η 25η Μάρτη μια εκδήλωση οργής αγανάκτησης και πολιτικού αγώνα των «από κάτω»

Η σύγχρονη «Ιερά συμμαχία» κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ θέτει το δίλημμα και θα το θέσει ακόμα πιο ωμά, ότι ή θα αποδεχθείτε να ζείτε με 500 ευρώ και να αποπληρώνετε το χρέος ή θα φύγουμε από το ευρώ και θα έρθει η καταστροφή. Πανηγυρίζουν σήμερα για το ότι κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες κουρέματος των ταμείων… Ξεχνούν όμως να πουν ότι «κουρεύουν» παράλληλα το παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς και της εργαζόμενης πλειοψηφίας και τους καταδικάζουν σε ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα καθώς ήδη από Μάιο-Ιούνιο προβλέπονται νέα μέτρα τουλάχιστον 11 δις ευρώ και νέα μείωση μισθών!  Σκοπεύουν μέσω της κάλπης να νομιμοποιήσουν την εφιαλτική πολιτική του κεφαλαίου και να ενσωματώσουν την λαϊκή οργή με δήθεν «αντιμνημονιακά» μορφώματα. Το κυβερνητικό πρόγραμμα της νέας συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (ή και άλλων προθύμων) όμως είναι γνωστό, ήδη δημοσιοποιημένο και αποτελείται από το Μνημόνιο 2 (ότι ξέφυγε από το Μνημόνιο 1), και διαμορφώνεται μέχρι τις τελικές του λεπτομέρειες από τους «οικονομικούς δολοφόνους» της τρόικας και του ΣΕΒ, κάνοντας τις εκλογές να θυμίζουν ένα στημένο παιχνίδι στα μέτρα τους.
Απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική, η λαϊκή οργή οφείλει να μετουσιωθεί σε ένα κίνημα ανατροπής. Σε σταθμό μαζικής έκφρασης της λαϊκής οργής αναδεικνύεται από λαϊκές συνελεύσεις και πρωτοβάθμια σωματεία η επέτειος της 25ης Μάρτη. Όπως στην 28η Οκτώβριου έτσι και τώρα, σε όλες τις πόλεις θα εκφραστεί η τάση της σύγκρουσης και της ανατροπής δείχνοντας ότι ο λαός αρνείται να γίνει σύγχρονος σκλάβος του κεφαλαίου και πως η επανάσταση του 1821 όπως και κάθε άλλη λαϊκή ανάταση ανήκουν στον λαό. Η λαϊκή οργή και η αναζήτηση ενός άλλου δρόμου, σε σύγκρουση με τις επιταγές των μνημονίων και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, γιγαντώνεται και ψάχνει τρόπους να εκφραστεί και αυτό το γνωρίζουν τα κυβερνητικά επιτελεία και είναι αυτό που τους τρομάζει. Για αυτό το λόγο έχει εντέχνως δημιουργηθεί ένα κλίμα «σχεδιασμού εκτροπών» από ακραίες μειοψηφίες για να τρομοκρατηθεί ο κόσμος από τη μια, και από την άλλη προετοιμάζουν τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς για να δημιουργήσουν υγειονομικές ζώνες γύρω από τους «επισήμους». Είναι και αυτό ένα δείγμα της αδυναμίας τους να συνεχίσουν να κυβερνούν όπως πριν. Οι παρελάσεις από μιλιταριστικό χουντικό κατάλοιπο που στόχος τους ήταν η ένταξη της νεολαίας σε ένα ομοιόμορφο τρόπο σκέψης και δράσης, μετατρέπονται σε πεδίο παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα. Εντύπωση πάντως προκαλεί η στάση της επίσημης αριστεράς καθώς από τη μία το ΚΚΕ εντείνοντας την προβοκατορολογία προετοιμάζει τη απουσία του, και ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά αμφιταλαντεύεται.
Εμείς από την πλευρά μας στοχεύουμε όλη αυτή η οργή, η αγανάκτηση και ο θυμός που δίκαια νιώθει ο κόσμος να μετουσιωθεί σε έναν ορμητικό πολιτικό αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και των πολιτικών της εκφραστών, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία. Οι χούντες δεν γκρεμίζονται με σπασμωδικές κινήσεις ή προπηλακισμούς, χρειάζεται οργανωμένος αγώνας διαρκείας για την ανατροπή τους. Ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό το σταθμό της αντιπαράθεσης με τις συνασπισμένες δυνάμεις του κεφαλαίου οφείλει να παίξει η νεολαία. Η νεολαία που της κλέβουν το παρόν και το μέλλον, η νεολαία που της προετοιμάζουν μια οδύσσεια ανασφάλειας ανεργίας και περιπλάνησης οφείλει να έχει τη δική της αγωνιστική φωνή. Μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, σκληρά εργαζόμενοι νέοι, οφείλουν να ενώσουν τις φωνές τους με τον λαό, να ενώσουν το μέλλον τους με την πάλη όλου του λαού.

Και στην Πάτρα παρέλαση θα κάνει ο μαχόμενος λαός! Όλοι στους δρόμους!

Οργή λαού ξεσηκωμός παντού! Να διώξουμε την νέα «Ιερή συμμαχία» κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ. -κεφαλαίου