26 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΕΜΕΙΣ;

·         Φλεβάρης 2013 : Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους απεργούς ναυτεργάτες.
·         Απρίλης 2013 : Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του μετρό.
·         Μάης 2013 : Η κυβέρνηση αποφασίζει να επιστράτευση την πρόθεση των εκπαιδευτικών για απεργιακές κινητοποιήσεις.
Νοέμβρης 2013 : Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου συνεχίζουν τις απεργιακές  κινητοποιήσεις για δέκατη τρίτη εβδομάδα. Κόντρα στη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που σε ένα κρεσέντο ολοκληρωτισμού έρχεται να υλοποιήσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στην προσπάθεια αυτού να υπερβεί τη κρίση του. Μη διστάζοντας να προχωρήσει σε απολύσεις που ονομάζει διαθεσιμότητες, μη διστάζοντας να επιχειρήσει να διαλύσει κάθε ίχνος δημόσιας και δωρεάν παιδείας, μη διστάζοντας να επιστρατεύσει για άλλη μια φορά αν χρειαστεί.
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ…
Παρά την προσπάθεια του πολιτικού συστήματος, με τους διάφορους πρετεντερηδες και τα κατακάθια του αστικοδιανοουμενισμού στα τηλεοπτικά παράθυρα, παρά τους πιστούς εκφραστές και υλοποιητές αυτής της πολιτικής μέσα στα πανεπιστήμια (Δαπαρα-anoixtessxoles.gr), να δυσφημίσει και να κηρύξει παράνομη την απεργία τους, ο αγώνας των διοικητικών επιδείκνυε και  συνεχίζει να επιδεικνύει αμείωτη  αγωνιστικότητα και αντοχή. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανακοινώθηκαν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις για τους διοικητικούς η απάντηση ήταν άμεση και ξεκάθαρη: απεργία διαρκείας ,αναστολή της διοικητικής λειτουργίας των πανεπιστημίων, αγώνας όχι συντεχνιακός απέναντι στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, απέναντι στις απολύσεις, απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση σε παιδεία-εργασία-δημοκρατία.
Το ίδιο μαχητική και άμεση, στο κάλεσμα αγώνα των διοικητικών σε όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνία, ήταν και η απάντηση του φοιτητικού κινήματος. Με αγωνιστικές αποφάσεις οι φοιτητικοί σύλλογοι πάγωσαν τη λειτουργία των πανεπιστημίων, βγήκαν στον δρόμο με τους διοικητικούς και έγιναν οργανικό κομμάτι αυτού του αγώνα. Όχι μόνο από τη σκοπιά της αλληλεγγύης προς τους διοικητικούς που απολύονται, αλλά στη βάση της ενιαιότητας της επίθεσης  η οποία έρχεται να πλήξει και τις δικές του ζωές, με τον εργασιακό μεσαίωνα που επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί, με την κοινωνία να βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης και του κοινωνικού κανιβαλισμού.
…ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΤΟΥΣ»
Στόχος αυτής της επίθεσης λοιπόν είναι και η ίδια η παιδεία και το πανεπιστήμιο. Η επιλογή της αστικής πολιτικής να προχωρήσει αυτή τη στιγμή σε απολύσεις στο κομμάτι του πανεπιστημίου συνδέεται με τις προσπάθειες όλου του προηγούμενου διαστήματος για την υποβάθμιση και τη διάλυση της παιδείας  και των λειτουργιών της, οι οποίες θα έρθουν να δοθούν βωρά στις κάθε λογής επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως στην ίδια τη σχολή η γραμματεία θα είναι αδύνατο να λειτουργήσει με τον έναν υπάλληλο που μένει ,οπότε η μηχανογράφηση της σχολής θα περάσει στα χέρια των ιδιωτών. Αλλά και το ότι στο πανεπιστήμιο αιγαίου δεν είναι οι αγώνες διοικητικών και φοιτητών που κάνουν το εξάμηνο να χαθεί, αλλά ακριβώς αυτή η πολιτική που αντιπαλεύουν και η οποία κάνει αδύνατη τη λειτουργία του ιδρύματος  λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού. Γενικεύοντας, σε ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε εντεινόμενη υποχρηματοδότηση από το κράτος και υπολειτουργία, οι ιδιώτες θα είναι αυτοί που σαν καλοί σαμαρείτες θα έρθουν να δώσουν τη λύση (προφανώς κοιτάζοντας το δικό τους όφελος και την κερδοφορία τους).Μία λύση, που όπως προτάσσουν και οι σαφείς εντολές της ΕΕ (ΚΕΧΑΕ-Συνθήκη Μπολόνια), είναι αυτή της λειτουργίας του πανεπιστημίου με ιδιωτικοοικονομικούς όρους, άλλα και ευρύτερα η επιχειρηματική ανασυγκρότησή του και η λειτουργία του πάνω σε μια τέτοια βάση.
…ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
Με αυτή λοιπόν τη λογική και ιδιαίτερα στη κρίσιμη καμπή που βρίσκεται αυτή τη στιγμή  ο αγώνας των διοικητικών θεωρούμε αναγκαία και καθοριστική για τη συνέχιση αυτού του αγώνα τη συμπόρευση του φοιτητικού κινήματος  αλλά και κάθε  πληττόμενου κομματιού της κοινωνίας  με τους απεργούς διοικητικούς. Όχι μόνο για να μην περάσουν οι απολύσεις ,αλλά για τη συνολική ανατροπή της επίθεσης, με την συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής. Που θα βλέπει τον εαυτό του στους απεργούς ναυτεργάτες ,στους απεργούς του μετρό, στους απεργούς εκπαιδευτικούς, στους απεργούς διοικητικούς και δεν θα υποτάσσεται σε καμία επιστράτευση. Που θα παλεύει μαζικά και ανυποχώρητα πετυχαίνοντας πραγματικές νίκες στο σήμερα, με το βλέμμα στο αύριο της κοινωνίας των αναγκών μας!
           
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ