26 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Για το όργιο καταστολής στην Πάτρα στις 17/11

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν εχθές, 17/11, στους δρόμους της Πάτρας, και ένωσαν τις φωνές τους κρατώντας ζωντανό το Πολυτεχνείο και το σύνθημα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, απέναντι στην λαίλαπα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Φοιτητές και σπουδαστές, σωματεία, φορείς και συνελεύσεις της πόλης, οργανώσεις της Αριστεράς έστειλαν βροντερό μήνυμα αγώνα και ανατροπής καθ’όλη την διάρκεια του τριήμερου εορτασμού του πολυτεχνείου έξω από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος. Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή όχι μόνο έχτισαν με τούβλα τον χώρο που πριν από 40 χρόνια ξεκίνησε η εξέγερση στην Πάτρα  αλλά για άλλη μια φορά, αντιπαρέταξαν την καταστολή και την βία.
Οι προσπάθειές της αστυνομίας όμως  με την προκλητική της στάση καθ’όλη την διάρκεια του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου, έπεσαν στο κενό διότι οι χιλιάδες του πατρινού λαού διαδήλωσαν και ολοκλήρωσαν την πορεία στον ιστορικό χώρο του παραρτήματος.
Αμέσως μετά την λήξη του συλλαλητηρίου και πριν προλάβει ο κόσμος να απομακρυνθεί, η αστυνομία προέβη σε ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής και κυνηγητό στους δρόμους της Πάτρας. Με αναίτια και απροκάλυπτη βιαιότητα κυνήγησαν εκατοντάδες φοιτητές και εργαζόμενους από την μια άκρη της πόλης στην άλλη σε μια συντονισμένη προσπάθεια εκκένωσης του κέντρου της πόλης.
Αυτή η επίθεση απέναντι σε φοιτητές και εργαζομένους έγινε για να τρομοκρατηθεί το λαϊκό κίνημα, για να αμαυρωθεί το Πολυτεχνείο όπως προσπαθούν χρόνια τώρα να κάνουν, αλλά για άλλη μια φορά, απέτυχαν οικτρά. Ο αυταρχισμός και η τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας είναι τα τελευταία όπλα της καταστροφικής συγκυβέρνησης για να επιβάλει την πολιτική της.
Η προσπάθεια τους να εκφοβίσουν το λαό και της νεολαίας της Πάτρας είναι γνωστή. Ακόμα και πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου, ενώ με την θεωρία των ‘’δυο άκρων’’ προσπαθούν να εξισώσουν την φασιστική συμμορία της χρυσής αυγής με τον απεργό, τον φοιτητή, τον άνθρωπο του μόχθου που αγωνίζεται για την αξιοπρέπειά του. Η τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει! Η απάντηση που πήραν ήταν η μεγαλειώδης πορεία, η απάντηση που θα πάρουν είναι οι μαζικοί ανυποχώρητοι αγώνες μας, για τα σύγχρονα πολυτεχνεία που θα οδηγήσουν στην ανατροπή τους.


Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση