21 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ “ΔΙΑΛΟΓΟΣ” ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!

Μια έκπληξη περίμενε τον υφυπουργό Παιδείας όταν βρέθηκε στο χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσει στεφάνι. Μόλις έγινε αντιληπτός από τα μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων αλλά και από κόσμο που βρισκόταν στο χώρο αμέσως πήρε το μήνυμα. Και το μήνυμα αυτό είναι σαφές…

Στο χώρο που πριν από 39 χρόνια τα αδέρφια μας δώσανε τη ζωή τους για να ανατρέψουνε το χουντικό καθεστώς δε χωράνε οι εκφραστές της σύγχρονης χούντας του κεφαλαίου που στο σήμερα διαλύει ότι κεκτημένο κερδήθηκε με αίμα και αγώνες του λαού και της νεολαίας σε παιδεία, εργασία και δημοκρατίαΤο σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αντηχεί ακόμα στους αγώνες του σήμερα, πράγμα που φάνηκε από τις μαζικές κινητοποιήσεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου που ο λαός και η νεολαία έδειξαν ότι αυτή η πολιτική δεν έχει καμία νομιμοποίηση, ότι η άγρια καταστολή αυτής της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη δεν τρομοκρατεί και δε φιμώνει τον αγωνιζόμενο λαό. Οι διαθέσεις του φοιτητικού κινήματος για την πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ  σε παιδεία και εργασία έχουν φανεί το προηγούμενο διάστημα. Και σίγουρα οι φοιτητές δεν ανέχονται την προκλητική στάση των εκφραστών της αντιλαϊκής πολιτικής στα πανεπιστήμια (υπουργοί, πρυτάνεις κλπ) που από τη μία διαλύουν το μέλλον τους και τους στέλνουν στην ανεργία και από την άλλη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Εξάλλου το προχώρημα της αναδιάρθρωσης στην παιδεία είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης. «Φοιτητές χωρίς ανθρώπινη καθημερινότητα, κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων, ανεργία ή δουλειά χωρίς δικαιώματα, κλείσιμο σχολών, πανεπιστήμια που θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις»… είναι το μέλλον που οραματίζονται για το πανεπιστήμιο.
Η δυναμική όμως του φοιτητικού κινήματος όλο το προηγούμενο διάστημα έχει δείξει ότι  σε αυτή την πολιτική μπορεί να μπει φρένο, ότι η νεολαία μπορεί να γίνει ο σπασμένος κρίκος μιας αλυσίδας που διαλύει δικαιώματα αιώνα. Είναι καθήκον της γενιάς μας να παλέψει για τα δικαιώματά της και μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό να ανατρέψει συθέμελα κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ..