25 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Τα τελευταία δυο χρόνια βιώνουμε την περίοδο της πιο βίαιης επίθεσης απέναντι στα δικαιώματα και τα κεκτημένα τόσο του εργαζόμενου κόσμο όσο και της νεολαίας, από κοινού κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ)-ΕΕ και ΔΝΤ. Χωρίς να τους ενδιαφέρει κανένα πολιτικό κόστος έχουν ενωθεί από κοινού έτσι ώστε να καταλύσουν κάθε ίχνος δημοκρατίας και να εφαρμόσουν τη νέα κατάσταση κοινωνικής καταστροφής. Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν είμαστε θεατές σε ένα θέατρο παραλόγου. Η καθημερινότητα η δικιά μας και των γονιών μας έχει αλλάξει ριζικά. Βλέπουμε να ιδιωτικοποιούνται δημόσιες επιχειρήσεις να μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι και να μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, να υπολειτουργούν σχολεία σχόλες και νοσοκομεία. Το νέο πακέτο μέτρων που οδηγούν το λαό στα όρια της επιβίωσης, είναι βαθιά αντιλαϊκό μέτρο που θα οδηγήσει πολλά νοικοκυριά κυριολεκτικά στο σκοτάδι .
Στο πλαίσιο της νέας μεγάλης ιδέας για παραμονή στην ευρωζώνη που εκφράζει η κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου τίθεται ο στόχος του «πλεονασματικού» προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση θα αποτελεί ένα ακόμα αντιλαϊκό στόχο του κεφαλαίου καθώς από την μια θα σημάνει την περεταίρω λεηλασία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και μια απελευθέρωση των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και από την άλλη το όποιο πλεόνασμα προκύψει προορίζεται για να αποπληρωθεί το χρέος στους τοκογλύφους. Η μόνιμη επωδός των διάφορων παπαγάλων της αντιλαϊκής πολιτικής ότι δήθεν τα λεφτά της δανειακής σύμβασης πάνε για μισθούς και συντάξεις καταρρίπτεται από το απλό γεγονός ότι τα 110 δις της περιβόητης 6ης δόσης πάνε εξολοκλήρου για την εξυπηρέτηση του χρέους και στις τράπεζες!
Το τελευταίο διάστημα συντελείται μια παλλαϊκή κινητοποίηση απέναντι στα νέα μέτρα του μνημονίου και τα χαράτσια. Αποκορύφωμα ήταν η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας την Τετάρτη 16/11 από τους φοιτητικούς συλλόγους συλλογικούς φορείς και τοπικές κινήσεις, που πίεσαν ώστε να παρθεί απόφαση ότι κανένας στην Πάτρα δε θα πληρώσει το χαράτσι και ότι σε κανένα σπίτι δε θα κοπεί το ρεύμα. 
Στα πλαίσια αυτά, συνεχίζουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και των αναγκών μας μαζί με τα σωματεία τους συλλογικούς φορείς, λαϊκές /τοπικές συνελεύσεις και κινήματα άρνησης πληρωμών. Τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Νοέμβρη προχωρήσαμε σε κατάληψη της ΔΕΗ έτσι ώστε κανείς να μην πληρώσει το χαράτσι και να μην κοπεί σε κανέναν το ρεύμα. Το επόμενο διάστημα θέλουμε αυτές οι κινητοποιήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο μαζικές και να αποτελούν μια καθημερινότητα για τον κόσμο γιατί αυτή η κίνηση μας έδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
Με κόμβο την απεργία στις 1 Δεκέμβρη να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-τραπεζιτών ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να μας ποδοπατούν άλλο και να πληρώσουμε για κανέναν τους .
Η ΥΓΕΙΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ .ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη στις 13:00 στο ΑΠΜ4
Την 1η Δεκέμβρη να βουλιάξουν οι δρόμοι . Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις . 
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ -ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-Ε.Ε.-ΔΝΤ