8 Μαΐου 2017

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

9 ΜΑΪΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Στις 30 Ιανουαρίου του 1933 ο Χίτλερ χρίζεται καγκελάριος της Γερμανίας. Στις νέες εκλογές, το Μάρτιο του ίδιου έτους, το Ναζιστικό Κόμμα πέτυχε την απόλυτη πλειοψηφία και με ηγέτη τον Χίτλερ. Αργότερα Συστήνεται η Γκεστάπο, η επίσημη μυστική αστυνομία της ναζιστικής Γερμανίας.  Η Γκεστάπο προέβαινε σε συλλήψεις, βασανισμούς και εγκλεισμούς των αντιδρώντων σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

9 Μαΐου του 1945: οι στρατηγοί του Γ’ Ράιχ παρέδωσαν άνευ όρων το Βερολίνο στους Σοβιετικούς υπό την παρουσία Άγγλων και Αμερικανών. Τουλάχιστον 80 εκατομμύρια νεκροί, πογκρόμ και γενοκτονίες, ανυπολόγιστοι οι τραυματίες, ανυπολόγιστες οι κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες στους ζωντανούς.

 Δεν υπήρχε άνθρωπος στον πλανήτη που να μην είχε ξεκάθαρο ποιος τσάκισε το φασισμό μέσα στη φωλιά του. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην έσκυψε το κεφάλι με σεβασμό στους μαχητές του Κόκκινου Στρατού και τους λαούς της Σοβιετικής Ένωσης, που μετέτρεψαν τα όνειρα του ιμπεριαλισμού για εξαφάνιση του πρώτου προλεταριακού κράτους στον κόσμο, σε παραληρηματικό εφιάλτη.

 Όμως στην προκειμένη περίπτωση, η αστική τάξη και το κεφάλαιο θέλουν να ξεχάσει ο λαός την αλήθεια και τη συμβολή του διεθνούς κομμουνιστικού και ευρύτερα αριστερού κινήματος στο τσάκισμα του φασισμού.
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επρόκειτο να αφήσει τέτοιου είδους «φαντάσματα» να «πλανώνται» από πάνω της, όπου με χαρακτηριστική κίνηση «έβγαλε» από το προπαγανδιστικό της «καπέλο» το «λαγό» που θα «μεταμόρφωνε» την 9 Μάη, από ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης… σε «Ημέρα της Ευρώπης».


Σήμερα, 72 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη, με το φασισμό, τον εθνικισμό και το ρατσισμό να «νεκρανασταίνονται» σε μια ακόμη προσπάθεια να κατασταλεί η λαϊκή αντίσταση στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και για να χρησιμοποιηθεί σαν αιχμή του ματωμένου «δόρατος» του κεφαλαίου (βλ. Ουκρανία), κάποιοι γιορτάζουν την «ένωση» του χάλυβα. Εμείς επιλέγουμε ξεκάθαρα να γιορτάζουμε και να θυμόμαστε αυτή τη μέρα ως τη μέρα που ο λαός κατάφερε να τσακίσει το φασισμό. Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ την φασιστική και τη ναζιστική βία, το Ολοκαύτωμα και την καταστροφή των εβραϊκών κοινοτήτων της Ευρώπης, την μαζική εξόντωση των ρομά, των κομμουνιστών, των ομοφυλόφιλων, των ασθενών, των «αντικοινωνικών στοιχείων».
«ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ»


αν.α.κίνηση – ε.α.α.κ