10 Μαΐου 2011

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Στην εποχή της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο που έχει υπάρξει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στην εποχή της

πιο λυσσαλέας επίθεσης για να υπερβεί το κεφάλαιο την κρίση του, όπου κυβέρνηση – Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ και οι σύμμαχοί τους (πολιτικοί, συνδικαλιστικοί, οικονομικοί κλπ), μέσω του Συμφώνου για το Ευρώ, του Μεσοπρόθεσμου Πρόγράμματος διαρκούς λιτότητας και της τρομοκρατίας περί χρέους και υψηλών ελλειμμάτων προσπαθούν να επιβάλλουν ένα μνημόνιο για πάντα, τίθεται το ερώτημα: μπορεί να πάει αλλιώς και αν ναι, πώς;

Η απάντηση που επιχειρούμε να δώσουμε έχει διπλό χαρακτήρα. Πρώτον φυσικά και μπορεί να πάει αλλιώς. Για να πάει όμως αλλιώς οφείλει να τεθεί από το σύνολο της νεολαίας και του εργαζόμενου κόσμου ο στόχος για την ανατροπή της επίθεσης, και τη σύγκρουση με τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του κεφαλαίου που έχει εξαπολυθεί και η οποία όχι μόνον κάνει τις κατακτήσεις νεολαίας και εργαζομένων να φαντάζουν όμορφη ασπρόμαυρη εικόνα αλλά στραγγαλίζει και τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες του λαού. Δεύτερον βαθιά επίγνωση πως μια τέτοια πολιτική στοχοθεσία δεν αναμένουμε να εφαρμοσθεί από κάποια από τις υπάρχουσες θεσμικές μορφές, αλλά πως μπορεί να επιβληθεί μονάχα με την δύναμη των αγώνων μας, και από ένα μαχητικό κίνημα νεολαίας-εργαζομένων. Οπότε αυτή την πολιτική στοχοθεσία επιδιώκουμε να την θέσουμε στην κρίση του κόσμου που πλήττεται μέσα στα μαζικά αμφιθέατρα των γενικών συνελεύσεων, μέσα στις κατειλημμένες σχολές και στις συντονιστικές επιτροπές τους, μέσα στις απεργιακές φρουρές και τις απεργιακές επιτροπές, μέσα στις διαδηλώσεις. Αποτελεί, τελικά, έναν πολιτικό στόχο – εργαλείο που από την μία επιδιώκει να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του κόσμου ο οποίος πλήττεται αλλά από την άλλη να ανοίξει με καλύτερους πλέον όρους τον δρόμο για την υπέρβαση του υπάρχοντος εκμεταλλευτικού συστήματος.

Σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο και με αυτή την πολιτική πρόταση καλούμε την σπουδάζουσα νεολαία στις 18 Μαϊού να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της Ε.Α.Α.Κ., να ενισχύσει τα σχήματα της Ε.Α.Α.Κ.

Η εκλογική ενίσχυση της Ε.Α.Α.Κ. , και σε αυτό θέλουμε να είμαστε καθαροί, δεν έχει ανταλλακτική αξία στα χέρια μας. Δεν είναι ψήφος που πωλείται, δεν είναι ψήφος υπόσχεσης φιαλών ουίσκι, δεν είναι ψήφος υπόσχεσης σημειώσεων ή ακόμα περισσότερο “βοηθείας για το μάθημα με το καλό κονέ που έχω”. Αντίθετα ψήφος στην ΕΑΑΚ σημαίνει:

1ον Ένα καθαρό μαύρο στην βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης που μας έχουν επιβάλει οι πράσινες και γαλάζιες κυβερνήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων και τα πολιτικοί τους βραχίονες μέσα στις σχολές (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ)

2ον Γιατί δεν είμαστε αυτοί που την επόμενη μέρα θα κοιτάξουν να εξαργυρώσουν την ψήφο σε καρέκλες, κομπρεμί κλπ. Αντίθετα, ζητούμενο για το φοιτητικό κίνημα είναι την επαύριο κιόλας των εκλογών, το ξέσπασμα κινηματικών διαδικασιών για την ανατροπή τόσο του νομοσχεδίου της Διαμαντοπούλου όσο και της αντιλαικής επίθεσης συνολικότερα. Η 20χρόνη ως τα τώρα πορεία μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη αυτής μας της θέσης και πρακτικής, κόντρα σε κάθε προσπάθεια πειθάρχησης και φίμωσης της νεολαίας.

3ον Γιατί μέσα και από αυτήν τη διαδικασία θέλουμε να εκφραστεί ένα τρίτο πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα στην αριστερά.

Το ρεύμα της άλλης αριστεράς, που έχει πάρει διαζύγιο από τόσο από την αριστερά του “μη χείρον βέλτιστο” και του κοινοβουλευτικού (α)διεξόδου (ΣΥΡΙΖΑ/ΑΡΕΝ) όσο και από την αριστερά της ήττας, και των κλειστών επιτροπών ενίσχυσης του κόμματος που καταλήγουν να διασπούν τους συλλόγους (ΚΝΕ/ΜΑΣ/ΠΚΣ). Το ρεύμα της αριστεράς των μαζικών νικηφόρων συλλογικών αγώνων, της ρήξης και της ανατροπής.

Με αυτή την έννοια και με αυτούς τους στόχους καλούμε τους φοιτητές αφενός να γυρίσουν την πλάτη στους πολιτικούς φορείς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι ανεργία και λιτότητα στην νεολαία , όπως άλλωστε και το σύστημα που υπερασπίζονται. Αφετέρου να εκφράσουν την οργή και αγανάκτηση τους όχι μέσω της ακίνδυνης επιλογής όπως έχει

αποδειχθεί αυτού της αποχής/ λευκού/άκυρου άλλα αυτή η οργή να εκφραστεί μέσα από τις δυνάμεις που παλεύουν για την απονέκρωση τις υπάρχουσας τάξης πραγμάτων και των θεσμών που τις συντηρούν. Ο κόσμος θα γυρίσει ανάποδα μονάχα από τα κινήματατα νεολαίας εργαζόμενων.

Με μια άλλη, λοιπόν, αριστερά για μια άλλη ζωή. Με μια αριστερά ανεξάρτητη από την αστική πολιτική και τα κόμματα της, με μια αριστερά μαχόμενη, έξω από τους αδιέξοδους δρόμους της συνδιαχείρησης και του συμβιβασμού. Με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής για τις επαναστάσεις της νέας εποχής.

Στις 18 Μαϊου στηρίζουμε-ψηφίζουμε